Избор на дограма
Алуминиева или PVC дограма -  въпрос на лични предпочитания. За поливинилхлорида (изходния материал за PVC дограмата) трябва да се знае, че е полимерен материал и като всеки полимер остарява с времето, но за сметка на това е много добър изолатор на температура. Сериозните фирми - производители на профили развиват своите технологии, влагайки усъвършенствани съвременни модификатори, удължаващи експлоатационния срок и способстващи за по-малката промяна на външния вид във времето. Те следят за постоянното качество на всеки един етап - от състава на суровината до екструзията на PVC профили. Ето защо произходът на профилите е първата стъпка, която гарантира надеждност и дълъг живот на прозорците. Тук трябва да отбележим, че колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-добра е топлоизолацията. За съжаление колкото по-голям е броят на камерите, толкова по-висока ще бъде и цената на прозореца.

Що се отнася до алуминия - това е метал, който не се окислява, запазва своите якостни свойства и практически не старее. От друга страна обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за изработката на прозорци при нашите климатични условия е желателно, когато става дума за жилище или офис (за външно остъкляване) да се използват алуминиеви профили с прекъснат термомост, а студеният алуминий (без прекъснат тремомост) е подходящ за изработка на преградни стени и други вътрешни конструкции. Прекъснат термомост -  това са пластмасови вложки, които разделят профила на две части, като по този начин разграничават вътрешното от външното пространство. Ширината на термомостта е от съществено значение за добрите резултати. Профилите с прекъснат термомост са по-скъпи от студения алуминий.

Важно е да се има предвид, че подмяната на дограмата е само един от етапите за постигане на максимална топлоизолацията.   PVC дограма   Алуминиева дограма   Тераси   Зимни градини   НОВО: Врати с декоративни панели   Окачени тавани   Аксесоари
 Начало  Продукти  Галерия  Полезна информация  Гаранции  Цени  Дограма на изплащане  Партньори  За контакти
"Алпина пласт" - монтаж на PVC и Алуминиева дограма - © 2008 Design: www.izberisi.com