Стъклопакети
Стъклопакетът е конструкция от две или повече стъкла, между които има въздушна междина, осъществена с различни по размер дистанционери и затворена херметично. Дебелината на стъклопакета може да е различна. Стандартните размери са: 24 мм, 28мм; 32мм; 36мм; 40 мм. Топлоизолационните качества на стъклопакета са в пряка зависимост от броя и типа стъкла, вложени в него. Например е възможно да се появи конденз при двоен стъклопакет още при минус 7º - 9º С, при троен стъклопакет със същата дебелина - при минус 16º -19º С, а при двоен с нискоемисионно стъкло („Ка“) конденз няма да се появи и при минус 27º С.

Обърнете внимание, че стъклопакетът заема почти цялата площ от прозореца. Много малка част от общата площ се пада на рамката. Това от своя страна навежда на мисълта, че икономия от профилната система е по-добрия компромис, отколкото икономия от стъклопакет. Изберете най-доброто, което Ви предлага съвременното производство на стъкло, за да има Вашата инвестиция наистина очаквания ефект.

Видове стъкла

Флоатно стъкло - Това стъкло се произвежда като разтопената стъклена маса се излива върху разтопено олово, следствие на което след охлаждането му се получава идеално гладка повърхност без никакви опитически изкривявания. В съвременното производство на стъкла този вид е най – разпространен.

Нискоемисионно стъкло („Ка“) - Това е стъкло с покритие от йонизиран слой благородни метали, което отразява дълговълновия спектър на инфрачервените лъчи и съответно топлината от уредите за отопление или климатизация остава в помещението. Наред с това то не може да отрази късите вълни от спектъра, което позволява на светлината да преминава свободно. Стъклото не пропуска лъчи над 2500 nm. Лъчите от отоплителните уреди са над 10 000 nm. Стъклото не ги пропуска, но поглъща определена част и затова се налага въздуха от стъклопакета да се изтегли и да се напълни с газ – Аргон, Криптон или Ксенон (за да не се счупи стъклото от напрежението).  К-стъклото има по-добри изолационни качества (алтернатива е троен стъклопакет), неговите изолационни качества в стъклопакет са от 1.4 w/м2 К - 1.8 w/м2 К. Нека припомним, че то не е радикално решение на проблема с влагата в помещението.

Закалено стъкло - Стъкло, подложено на специална обработка която му осигурява:
- повишена здравина при удар и пад на температурите;
- при разрушаване се надробява на малки, безопасни парченца без остри ръбове;

Триплекс - Ламинирано стъкло. Настоящият хай тек в света на стъклата - представлява два или повече слепени със специална смола или фолио листа стъкло. Положителните страни на това стъкло са:
- при разрушаване стъклото остава залепено за смолата или фолиото;
- при взлом или вандализъм по-добра защита трудно може да се намери; Шумоизолационните качества са много добри. Поради ососбеността на конструкцията триплексът практически не резонира;
- ламинатът предпазва от ултравиолетовите лъчи, което на практика предпазва всички предмети в помещението от тяхното въздействие;

Слънцезащитно стъкло - Тази защита се осъществява по два начина - стъклото или се оцветява в масата си (цветно), или на повърността му се нанася отражателно покритие (стопсол).

Армирано стъкло - Стъкло с метална мрежа, пожаро- и удароустойчиво. При счупване обикновенно мрежата го държи. Даже повредено не дава на огъня да се разпространи


   PVC дограма   Алуминиева дограма   Тераси   Зимни градини   НОВО: Врати с декоративни панели   Окачени тавани   Аксесоари
 Начало  Продукти  Галерия  Полезна информация  Гаранции  Цени  Дограма на изплащане  Партньори  За контакти
"Алпина пласт" - монтаж на PVC и Алуминиева дограма - © 2008 Design: www.izberisi.com