Образуване на конденз
Когато в къщата се готви, пере, къпе, влажността на въздуха се повишава. Домашните растения също спомагат за увеличаване на влажността. Затова трябва да се проветряват помещенията, за да не се натрупва тази влага. Микроклиматът в помещенията е здравословен само при относителна влажност на въздуха от 35 - 50 %. Въздухът може да поеме само определено количество влага преди да достигне точката на насищане. Това количество пряко зависи от температурата му.

При 20 градуса поема до 18гр./ куб.м влага. При 10 градуса насищането се достига само след поемането на 18гр./ куб.м влага.

Ако количеството влага във въздуха превиши точката на насищане, започва образуването на конденз. Предшества се от увеличената влага или от намалената температура.

Ако по хладните повърхности на стените или в ъглите и местата където няма достатъчна циркулация на въздуха се достигне точката на оросяване, то на тези места се образува конденз.


   PVC дограма   Алуминиева дограма   Тераси   Зимни градини   НОВО: Врати с декоративни панели   Окачени тавани   Аксесоари
 Начало  Продукти  Галерия  Полезна информация  Гаранции  Цени  Дограма на изплащане  Партньори  За контакти
"Алпина пласт" - монтаж на PVC и Алуминиева дограма - © 2008 Design: www.izberisi.com