Обков
За постигане на добро качество и прецизност в изработката на дограмата, освен технологичното съвършенство на профилите, голяма роля играе и обкова. Обков - това е набор от детайли и механизми, осигуряващ закрепването и начина на отваряне на подвижните части от дограмата. Качественият обков позволява равномерно напасване на отваряемите части по цялата обиколка, което подобрява топло- и звукоизолацията. Надеждността на прозоречните конструкции зависи пряко от всяко винтче и закрепване. Ето защо изискванията за механичната износоустойчивост са много високи. Добрият обков осигурява безпроблемното функциониране на вратите и прозорците по всяко време и дълъг живот на есплоатация.

Нашата фирма работи с висококачествен немски обков SIEGENIA - AUBI, многостранно регулируем във всички посоки. Обковът е производство на SIEGENIA - една от водещите световни фирми за обков.

SIEGENIA произвежда различни системи обков, които дават възможност за разнообразни варианти на отваряне. Освен класическото хоризонтално отваряне и падащото крило Drehkippfenster или т.нар. "ножица" обковът на SIEGENIA предлага нестандартни и оригинални решения за обзавеждането на Вашия дом.

SIEGENIA e германска фирма, основана 1914г. в град Зиген и е специализирана изключително в производството на обков за прозорци и врати. На българския пазар е от 1994 г.

Обковът на SIEGENIA се отличава с това, че:

• пантите имат втулки от композиционни материали с форма, която предотвратява триенето на метал в метал, те могат да понасят тежест до 130кг.
• разположението на крепежните отверстия в профила е такова, че обезателно минава през стоманената арматура на профила и така обезпечава висока надеждност
• механизма на ножиците позволява отварянето на прозорците и на хоризонтална и на вертикална ос
• всички детайли на обкова SIEGENIA са перфектно интегрирани един с друг и видимата им част е покрита с декоративни капачки, които могат да бъдат изпълнени в различни цветове.
• повърхността на всички механизми SIEGENIA имат двуслойно антикорозионно покритие съгласно ISO 9227.
• В зависимост от използваните заключващи компоненти, с обковът SIEGENIA могат да бъдат достигнати следните класове сигурност:
        • Базова - тип S - ES –обезпечава себезопасност в ъгъла под дръжката
        • Клас WK 1 според DIN V EN 1627 ff & AhS по RAL - RG 607/3 – осигурява защита срещу опити за взлом с физическа сила или използване на лостови механизми
        • Клас WK 2 според DIN V EN 1627 ff – осигурява защита срещу опитни крадци, използващи инструменти като отверки, клещи, клинове и др.


Поради тези причини цената на обков SIEGENIA съставлява 10-20 % от общата стойност на готовия прозорец.


За допълнителна информация относно системите можете да посетите официалният сайт на производителя.
   PVC дограма   Алуминиева дограма   Тераси   Зимни градини   НОВО: Врати с декоративни панели   Окачени тавани   Аксесоари
 Начало  Продукти  Галерия  Полезна информация  Гаранции  Цени  Дограма на изплащане  Партньори  За контакти
"Алпина пласт" - монтаж на PVC и Алуминиева дограма - © 2008 Design: www.izberisi.com