Мрежи против насекоми

Противонасекомните мрежи (комарници) са почти задължителен аксесоар към всеки прозорец, използван за проветряване. Те Ви гарантират спокойствие през горещите месеци като ефективно Ви защитават от всякакви насекоми.

В зависимост от конфигурацията на дадена дограма, ние можем да предложим различни решения за изпълнение на комарниците:

Статични (неотваряеми) - подходящи са за всички прозорци, при които не се налага преминаването на пространството и не се налага преместването на мрежата.

На панти (отваряеми) - те са най-функционални. Механизмът е максимално опростен - мрежата е закачена на рамка с панти. Отваря се и се затваря, когато е необходимо - например, за да се осигури достъп за почистване на неотваряемите части на прозореца. Може да се използва за изключително дълъг период от време. В зимните месеци комарникът може да бъде откачен от пантите и да се прибере, което удължава трайността на мрежата и я предпазва от стареене.

Ролетни - изработат се в самостоятелна рамка с водачи и ролка под напрежение, на която е навита мрежата. Този тип има предимството да се вдига и спуска в зависимост от Вашите нужди. Лесното прибиране на комарната мрежа улеснява почисването на неотваряемите части на прозореца отвън.

Плъзгащи - този тип комарници се изработват за плъзгащи врати и прозорци. Поставят се в самостоятелна рамка и са на самостоятелна писта.


Според Вашите нужди заедно ще изберем най-удачния вариант!

Материалът, от който са изработени рамките, водачите и ролките е алуминий, прахово боядисан в бяло. Препоръчително е монтажът на комарниците да се осъществи още при монтажа на дограмата, а при някои типове е даже задължително. Комарниците се монтират от външната страна на дограмата.


Цветова гама


Предлагаме пълна гама цветови решения по системата RAL
   PVC дограма   Алуминиева дограма   Тераси   Зимни градини   НОВО: Врати с декоративни панели   Окачени тавани   Аксесоари
 Начало  Продукти  Галерия  Полезна информация  Гаранции  Цени  Дограма на изплащане  Партньори  За контакти
"Алпина пласт" - монтаж на PVC и Алуминиева дограма - © 2008 Design: www.izberisi.com